چرا شكلات تلخ بخوريم؟

شكلات تاثيرات زيادي بر بدن ما اعمال مي‌كند. شكلات تلخ به شكلاتي گفته مي‌شود كه ميزان كلي كاكائو در آن حداقل 40 درصد وزن خشك و مقدار شكر بسيار كمي به آن اضافه شده باشد. طعم و عطر اين شكلات از ساير شكلات‌ها بيشتر است و خواص مختص به خود را دارند. به عبارت ديگر؛ شكلات تلخ نسبت به شكلات‌هاي ديگر، شامل ميزان بسيار بيشتري پودر كاكائو است. اين پودر مواد طبيعي و تركيبات خاصي دارد كه منجر به طعم تلخ كاكائو مي‌شود.

جالب است بدانيد اولين بار سال 1100 قبل از ميلاد از درخت كاكائو نوشيدني‌هايي استخراج ‌شد كه به آب تلخ معروف بود تا اين كه صنعت ساخت شكلات به تدريج پيشرفت كرد و البته در ابتدا فقط افراد ثروتمند قادر به خريد شكلات بودند، ولي به مرور زمان و با ساخت دستگاه‌هايي كه جاي كارگران را گرفت، از هزينه توليد شكلات‌ كاسته شد و افراد معمولي نيز توانستند از اين ماده استفاده كنند.

انواع ديگري از شكلات نيز وجود دارد؛ براي مثال شكلات سفيد كه با حذف ليكور از شكلات تيره به دست مي‌آيد و نيز شكلات شيري. از بين تمام انواع شكلات‌ها، شكلات تيره براي انسان مفيدتر است. ولي جالب اين‌كه همين شكلات در بدن برخي از حيوانات مثل گربه منجر به توليد سموم مي‌شود و بشدت براي آنها ضرر دارد.

خواص شكلات تلخ

تحقيقات نشان داده است، مصرف به اندازه شكلات تيره مزاياي بسياري دارد؛ براي مثال اين شكلات مي‌تواند از پوست در برابر نور ماوراء‌بنفش محافظت كند. همچنين از آنجا كه شكلات حاوي ماده خاصي به نام پلي‌فنال است، مي‌تواند از طريق افزايش خونرساني پوست، آن را در مقابل اشعه مضر خورشيد، آفتاب سوختگي، قرمزي و التهاب ناشي از آن حفظ كند. شكلات تلخ روي كيفيت پوست نيز تاثيرگذار است؛ در مطالعات متعدد ثابت شده است، افرادي كه به صورت منظم شكلات تلخ مصرف مي‌كنند از پوست مرطوب‌تر و شاداب‌تري برخوردارند. اين اثر بيشتر ناشي از فلاونوئيدهاي موجود در شكلات تلخ است كه به صورت مستقيم كيفيت پوست را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

جالب است بدانيد دانشمندان در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيده‌اند كه شكلات تلخ مي‌تواند باعث بهبودي قابل توجهي در بينايي افراد شود كه به نظر مي‌رسد شكلات تلخ اين كار را از طريق بهبود جريان خون بافت چشم انجام مي‌دهد.

از طرف ديگر شكلات مي‌تواند علاوه بر اثرات گفته شده، به دليل دارا بودن مقادير زياد آنتي‌اكسيدان، منجر به كاهش كلسترول بد خون و از اين طريق، بهبود عملكرد قلبي ـ عروقي شود و آترواسكلروز عروقي را كاهش دهد. شكلات تلخ بر سلول‌هاي خوني نيز اثر مي‌گذارد و كاهش چسبندگي پلاكت‌هاي خوني را به دنبال دارد و در نتيجه از توليد لخته ممانعت مي‌كند.

به علاوه اين ماده خوش طعم، نه تنها منجر به كاهش احساس گرسنگي مي‌شود، بلكه مي‌تواند مانع بالا رفتن فشار خون افراد شود. در مطالعات زيادي ديده شده شكلات تلخ مي‌تواند باعث كاهش فشارخون شود و به كنترل فشار خون در بيماران مبتلا به بيماري كبد كمك كند. آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در شكلات تلخ بر سلول‌هاي عضلاني كه در ديواره عروق هستند اثر گذاشته و باعث شل شدن و اتساع اين عروق مي‌شوند كه اين مساله به كاهش فشار خوني كه داخل اين عروق جريان دارد، منتهي مي‌شود. بنابراين شكلات تلخ با كاهش فشار خون و تسهيل عبور خون از داخل عروق، در سلامت كبد و سيستم قلبي ـ عروقي بسيار موثر است. به علاوه فلاونوئيدهاي شكلات تلخ در سلامت عروق و قلب اثرات بسياري دارند. فلاونوئيد در سبزي و ميوه‌ها يافت مي‌شود، اين در حالي است كه شكلات تلخ به تنهايي منبع غني فلاونوئيد است. شكلات تلخ مي‌تواند از سكته‌هاي قلبي بكاهد.

در كنار اين مزايا، در تحقيقاتي كه در كشورهاي اروپا صورت گرفته است، شكلات تلخ مانند مرهمي توانسته درد و ناراحتي را در بيماران كبدي كنترل كند، چرا كه اين شكلات به واسطه مواد آنتي‌اكسيدان مثل فلاوانول منجر به كاهش فشارخون و دردهاي مزمن در بيماران كبدي مي‌شود. همان‌طور كه مي‌دانيد مشكل برخي از بيماران مبتلا به ديابت شيرين، كاهش حساسيت سلول‌ها به هورمون انسولين است؛ اين مشكل در بعضي از بيماري‌هاي ديگر نيز ديده مي‌شود. مشاهده شده است شكلات تلخ در اين زمينه نيز اثرات مثبت زيادي دارد و مي‌تواند منجر به افزايش اين حساسيت در سلول‌هاي بدن شود. مصرف حدود 300 گرم شكلات تلخ، هم بر فشارخون اثر مثبت دارد و هم حساسيت به انسولين را افزايش مي‌دهد. البته مصرف اين ميزان شكلات تلخ ممكن است منجر به چاقي شود كه بايد به آن توجه شود.

اثر جالب ديگر شكلات بر بيماري كشنده سرطان است. شكلات تلخ مي‌تواند با افزايش تخريب سلول‌هاي سرطاني و كاهش رشد اين توده‌ به روند بهبودي بيماران مبتلا كمك كند. محققان با تحقيقات بسيار دريافتند، در شكلات تلخ ماده‌اي به نام GECGC وجود دارد كه بر سلول‌هاي سرطاني روده اثرات خيره‌كننده‌اي دارد، در حالي كه بر سلول‌هاي سالم اين اثرات سوء وجود ندارد. به علاوه فلاونوئيد‌هاي موجود در شكلات تلخ با حذف راديكال‌هاي آزاد خون از بروز انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي و حتي مغزي جلوگيري مي‌كنند.

اثر قابل توجه ديگر شكلات، تاثير شگفت‌انگيز آن روي سلول‌هاي مغزي است. تحقيقات نشان داده است؛ شكلات تلخ حاوي موادي است كه باعث حفاظت سلول‌هاي مغز در برابر آسيب‌هايي مثل سكته مغزي مي‌شود و سيگنال‌هاي مغزي را تقويت مي‌كند. جالب‌تر آن‌كه مقدار مورد نياز از ماده موثره شكلات تلخ كه اپي كاتچين نام دارد، براي ايجاد اين اثرات بسيار كم است. اين ماده در اصل باعث تقويت راه‌هاي دفاعي سيستم عصبي در زمان حوادث ناگهاني مي‌شود؛ البته بايد بدانيد اپي‌كاتچين در برابر تغييرات شرايط محيط بسيار حساس است و اگر شرايط توليد و نگهداري اين نوع شكلات‌، نامطلوب باشد اثرات چنداني نمي‌توان از آن انتظار داشت.

نكات مهم درباره شكلات

براي همه ما مسلم است كه هر چند برخي از مواد بسيار مفيد هستند، ولي نبايد به صورت بي‌رويه از آنها استفاده كرد، بخصوص موادي مثل شكلات‌ها كه كالري زيادي دارند؛ بنابراين بايد آنقدر از اين مواد استفاده كنيد كه ضرر آنها بيش از منفعتي نباشد كه از آنها انتظار مي‌رود.

بعلاوه در استفاده از شكلات تلخ بايد به چند مساله توجه داشته باشيد، يكي از اين مسائل اين است كه شكلات‌هاي سفيد خواص شكلات‌هاي تيره را ندارند و موارد گفته شده بيشتر مختص شكلات‌هاي تيره و تلخ است. مورد ديگر اين كه هر چند شكلات تلخ براي بسياري از بيماران ممكن است مفيد باشد، ولي به نظر اغلب پزشكان همچنان در بيماران قلبي داشتن رژيم و استفاده چند وعده ميوه و سبزي در روز گزينه بهتري از مصرف تنها يا مقدار زيادي شكلات تلخ است. شايد بهترين انتخاب در اين بيماران خوردن مقدار كمي شكلات تلخ با كيفيت بالا باشد.

به طور كلي مصرف روزانه مقدار كمي شكلات تلخ ـ كه حدود 30 كالري انرژي داشته باشد ‌ـ مي‌تواند بدون اين‌كه منجر به چاقي شود، براي سلامت افراد معمولي و سالم مفيد باشد.

متاسفانه در برخي موارد توليدكنندگان براي افزايش حجم كاكائو و سود بيشتر، به آن موم پارافين اضافه مي‌كنند كه تشخيص اين قضيه خيلي راحت نيست ولي در برخي از موارد ممكن است شكلاتي كه اين ماده به آن افزوده شده براحتي در دهان آب نشود.

كاكائوي تلخ ماده خشك زيادي دارد كه اين مساله احتمالا حساسيت افراد مبتلا به آلرژي غذايي را تشديد مي‌كند. در ضمن كافئين اين شكلات‌ها باعث افزايش حالات اضطراب و تپش قلب مي‌شود و ممكن است در صورت بروز اين موارد، استفاده از شكلات ناخوشايند باشد. به علاوه در افرادي كه از ريفلاكس اسيد معده به مري و سوزش سردل رنج مي‌برند، توصيه مي‌شود خيلي كم از اين مواد محرك استفاده كنند، چرا كه ممكن است ريفلاكس آنها عود كند يا بدتر شود. بعلاوه فراموش نكنيد كه كافئين به دنبال افزايش اسيد معده شرايط را در بيماران دچار زخم معده بدتر مي‌كند. همچنين در خانم‌هاي مبتلا به بيماري فيبروكيستيك پستان يا افرادي كه تبخال مي‌زنند، مصرف كمتر اين مواد توصيه مي‌شود. در نهايت اين كه شكلات تلخ حاوي مس و اگزالات فراوان است و در نتيجه براي افراد مبتلا به سنگ‌هاي كليه و سيروز ضرر دارد.

 

 


موضوعات مرتبط: شکلات 1 ، ،

تاريخ : سه شنبه 19 / 3 / 1392 | 2:51 بعد از ظهر | نویسنده : علی |

رشتیه میره کلاس غیرت،نصف شب زنش پامیشه بره توالت میگه بشین خودم میرم

ترکه هر روز زنگ یک کلیسا رو می‌زده و در می‌رفته. آخر پدر روحانی شاکی میشه،‌ یک روز پشت در کمین می‌کنه، تا ترکه زنگ می‌زنه، ‌خرشو می‌گیره. ترکه حول میشه،‌ با تتپته میگه: ببخشید، ‌عیسی هست؟

ترکه و دوست دخترش نشسته بودند تو پارک. ترکه به دختره میگه: عزیزم تو تو چه فکری هستی؟ دختره میاد خیلی با احساس بازی در بیاره، میگه : تو همون فکری که توهستی، عزیزم! ترکه میگه : اِاِه.. ! نکنه تو هم میخوای منو بکنی؟

رشتیه داشته پسرشو نصیحت می‌کرده، میگفته: پسرم اینقدر خانم بازی نکن! عاقبت نداره! آخرش سوزاک می‌گیری! تو اگه سوزاک بگیری، کلفتمون سوزاک می‌گیره! کلفتمون اگه سوزاک بگیره، من سوزاک می‌گیرم! من اگه سوزاک بگیرم، ننت سوزاک میگیره! وای به اون روزی که ننت سوزاک بگیره! همه رشت سوزاک می‌گیرند

یک روز یک قزوینی میره خونه یک پولداره برای دزدی و 200 میلیون
پول نقد دزدی میکنه و فرار میکنه
بعد زنگ میزنه به صابخونه و میگه بچه رو بیارین و
دویست میلیون رو ببرید

از یه قزوینی پرسیدند وصیتت چیه ؟ قزوینیه گفت : جنازه ام رو بسوزانید و با خاکسترش پودر بچه درست کنید

مراحل طول عمر یک زیر شلواری در شنگول آباد: زیرشلواری،شلوارک،شورتک،شورت،دمکن،دستگیره،گردگیر،دتسمال جیبی،نخ دندان.

زندگی چیست؟فاصله بین مای بی بی تا ایزی لایف

باغ وحش تهران :لطفا به حیوانات خوراکی ندهید، باغ وحش غضنفرها:لطفا خوراکی حیوانات را نخورید، باغ و حش شنگول آباد:از خوردن حیوانات پرهیز کنید.

از یارو پرسیدن پدرت چه جوری فوت شد؟از پشت بوم افتاد رو کولر،کولر شکست افتاد رو ایوان،ایوان خراب شد افتاد رو گلخونه خراب شد دیدیم اینجوری پیش بره خونه خراب میشه رو هوا با تفنگ زدیمش.

یارو تو خیابون راه میره یکی میاد بهش میگه :آقا پشت لباستون خاکیه ، یارو میگه :پس می خواستی آسفالت باشه ؟

بیا به آرامش فکر کنیم به زندگی به عشق به زیبایی به بهشت به جهنم به درک به تو چه به من چه ؟برو اعصاب ندارم

راز موفقیت چیست؟ "تصمیم گیری درست".
تصمیم گیری درست از چه ناشی میشود؟ "از تجربه"
تجربه از چه بدست می آید؟ "از تصمیم گیری های غلط

بعد از یک عمر، بالاخره نفهمیدم که هنگام روبوسی باید دو بار صورت طرف مقابل رو ببوسم یا سه بار، تا هر دو نفر ضایع نشی



.به یارو میگن: سفر حج چطور بود؟
میگه: عالی. خیابوناش تمیز، برجاش بلند، ماشینا همه آخرین مدل. یه جای دیدنی هم داشت که خیلی شلوغ بود من نرفتم.

یعنی‌ اگه رو نوشابه نمی نوشتن “خنک بنوشید” ، من میجوشوندم بعد میخوردم

غضنفر داشته از کنار یک چاه رد میشده میبینه یکی از ته چاه داد میزنه کمک کنید, تو رو خدا کمک کنید... غضنفر جواب میده اخه احمق جان ته چاه جای گدایی کردنه؟


موضوعات مرتبط: جوک4 ، ،

تاريخ : شنبه 29 / 12 / 1391 | 10:42 قبل از ظهر | نویسنده : علی |

حکیم غیاث‌الدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خیام نیشابوری (زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی، مرگ در ۵۱۰ خورشیدی) [۱] به خیامی و خیام نیشابوری و خیامی النیسابوری[۲] هم نامیده شده‌است. او از ریاضی‌دانان، ستاره‌شناسان و شُعرای بنام ایران در دورهٔ سلجوقی است. گرچه پایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و دارای لقب حجةالحق بوده‌است،[۳] ولی آوازهٔ وی بیشتر به واسطهٔ نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آنکه رباعیات خیام را به اغلب زبان‌های زنده ترجمه نموده‌اند، فیتزجرالد [۴] رباعیات او را به زبان انگلیسی ترجمه کرده‌است که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغرب‌زمین گردیده‌است.

یکی از برجسته‌ترین کارهای وی را می‌توان اصلاح گاهشماری ایران در زمان وزارت خواجه نظام‌الملک، که در دورهٔ سلطنت ملک‌شاه سلجوقی (۴۲۶-۵۹۰ هجری قمری) بود، دانست. وی در ریاضیات، علوم ادبی، دینی و تاریخی استاد بود. نقش خیام در حل معادلات درجه سوم و مطالعات‌اش دربارهٔ اصل پنجم اقلیدس نام او را به عنوان ریاضی‌دانی برجسته در تاریخ علم ثبت کرده‌است.[۵]

شماری از تذکره نویسان، خیام را شاگرد ابن سینا و شماری نیز وی را شاگرد امام موفق نیشابوری خوانده‌اند.[۶][۳] [۷] هر چند قول مبنی بر این که خیام شاگرد ابن سینا بوده‌است، بسیار بعید می‌نماید. چون از لحاظ زمانی با هم تفاوت زیادی داشته‌اند. خیام در جایی ابن سینا را استاد خود می‌داند اما این استادی ابن سینا، جنبهٔ معنوی دارد.

همچنین از وی هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ رباعی برجای مانده‌است.[۸]

عمر خیام در سده پنجم هجری در نیشابور زاده شد. فقه را در میانسالی در محضر امام موفق نیشابوری آموخت؛ حدیث، تفسیر، فلسفه، حکمت و اختر شناسی را فراگرفت. برخی نوشته‌اند که او فلسفه را مستقیماً از زبان یونانی فرا گرفته بود. [نیازمند منبع]

در حدود ۴۴۹ تحت حمایت و سرپرستی ابوطاهر، قاضی‌القضات سمرقند، کتابی دربارهٔ معادله‌های درجهٔ سوم به زبان عربی نوشت تحت نام رساله فی البراهین علی مسائل الجبر و المقابله[۹]با نظام الملک طوسی رابطه‌ای نیکو داشت، این کتاب را پس از نگارش به خواجه تقدیم کرد. پس از این دوران خیام به دعوت سلطان جلال‌الدين ملکشاه سلجوقی و وزیرش نظام الملک به اصفهان می‌رود تا سرپرستی رصدخانهٔ اصفهان را به‌عهده گیرد. او هجده سال در آن‌جا مقیم می‌شود. به مدیریت او زیج ملکشاهی تهیه می‌شود و در همین سال‌ها (حدود ۴۵۸) طرح اصلاح تقویم را تنظیم می‌کند. تقویم جلالی را تدوین کرد که به نام جلال‌الدين ملکشاه شهره‌است، اما پس از مرگ ملکشاه کاربستی نیافت. در این دوران خیام به‌عنوان اختربین در دربار خدمت می‌کرد هرچند به اختربینی اعتقادی نداشت.[۱۰] در همین سال‌ها(۴۵۶) مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اثر ریاضی خود را با نام رساله فی شرح مااشکل من مصادرات اقلیدس[۱۱] *را می‌نویسد و در آن خطوط موازی و نظریهٔ نسبت‌ها را شرح می‌دهد. پس از درگذشت ملکشاه و کشته شدن نظام‌الملک، خیام مورد بی‌مهری قرار گرفت و کمک مالی به رصدخانه قطع شد بعد از سال ۴۷۹ اصفهان را به قصد اقامت در مرو[۱۲] *که به عنوان پایتخت جدید سلجوقیان انتخاب شده بود، ترک کرد. احتمالاً در آن‌جا میزان الحکم و قسطاس المستقیم را نوشت. رسالهٔ مشکلات الحساب (مسائلی در حساب) احتمالاً در همین سال‌ها نوشته شده‌است.[۱۳]

غلامحسین مراقبی گفته‌است که خیام در زندگی زن نگرفت و همسر بر نگزید.[۱۴] البته برخی از داماد خیام سخنانی نقل کرده‌اند و در این باره نظری دیگر داشته‌اند.

در زمان خیام فرقه‌های مختلف سنی و شیعه، اشعری و معتزلی سرگرم بحث‌ها و مجادلات اصولی و کلامی بودند. فیلسوفان پیوسته توسط قشرهای مختلف به کفر متهم می‌شدند. تعصب، بر فضای جامعه چنگ انداخته بود و کسی جرئت ابراز نظریات خود را نداشت - حتی امام محمد غزالی نیز از اتهام کفر در امان نماند. اگر به سیاست نامهٔ خواجه نظام الملک بنگریم، این اوضاع کاملاً بر ما روشن خواهد بود. در آن جا، خواجه نظام همهٔ معتقدان به مذهبی خلاف مذهب خود را به شدت می‌کوبد و همه را منحرف از راه حق و ملعون می‌داند. از نظر سیاست نیز وقایع مهمی در عصر خیام رخ داد: 1ـ سقوط دولت آل بویه 2ـ قیام دولتِ سلجوقی 3ـ جنگ‌های صلیبی 4ـ ظهور باطینان و ... در اوایل دوران زندگي خیام، ابن سینا و ابوریحان بیرونی به اواخر عمر خود رسیده بودند. نظامی عروضیِ سمرقندی او را «حجه‌الحق» و ابوالفضل بیهقی «امام عصر خود» لقب داده‌اند. از خیام به عنوان جانشین ابن‌سینا و استاد بی‌بدیلِ فلسفه طبیعی (مادی) ریاضیات، منطق و مابعدالطبیعه یاد می‌کنند. خیام در سال 480 هجری قمری از سوی سلطان ملکشاه سلجوقی مأموریت گرفت تا تقویم زمان خود را اصلاح کند.[۱۵]

خیام زندگی‌اش را به عنوان ریاضیدان و فیلسوفی شهیر سپری کرد، در حالی‌که معاصرانش از رباعیاتی که امروز مایه شهرت و افتخار او هستند بی‌خبر بودند.[۱۷] معاصران خیام نظیر نظامی عروضی یا ابوالحسن بیهقی از شاعری خیام یادی نکرده‌اند.[۱۸] صادق هدایت در این باره می‌گوید

 


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ی حکیم غیاث ، ،

تاريخ : دو شنبه 12 / 12 / 1391 | 9:16 بعد از ظهر | نویسنده : علی |

                                     به نام خدا

1)جمعیت ایران کدام یک از گزینه ها ی زیر است؟

1234568              1648195

5468211               231789

2)مرکز استان را تعریف کنید.

 

 

3)در هر شهرستان تعدادی       و        وجود دارد.

 

4)جمعیت ایران هم اکنون چند نفر است؟

84میلیون               210میلیون

70میلیون                 بیش از 70میلیون

 

5)جمعیت را تعریف کنید.

 

6)دو دلیل افزایش جمعیت را تعریف کنید.  

 

7)در کدام ناحیه جمعیت بیشتری ساکن شده است؟

گرم و خشک                  کوهپایه

خزری                         کوهپایه و خزری

8)کدام دشت زیر نزدیک تر به ناحیه ی خزری است؟

دشت لوت               دشت کویر

فرقی نمی کند          مادر ایران دشت نداریم

9)کدام ناحیه وسعت کمی دارد؟

ناحیه ی خزری         ناحیه گرم و خشک

ناحیه کوهپایه ای       هیچ کدام

10)چرا ناحیه خزری جمعیت زیادی را در خود جای داده است؟

 

11)پر جمعیت ترین شهر های ایران کدامند؟

تهران اصفهان مشهد           قزوین تهران مشهد

اصفهان چهار محل و بختیاری     بوشهر

12)مها جرت را تعریف کنید

 

13)                      از محصولات مهم کشورند که در بیش تر جاها یافت می شوند.

14)کشت        و       به دو صورت دیم و آبی صورت می گیرد.

15)کدام یک از استان های زیر پنبه تولید می کند؟

گلستان           چهار محال و بختیاری

قم                 زنجان

16)کشت آبی را تعریف کنید.

 

17)کشت دیم را تعریف کنید.

 

18)خصوصیات گیاه برنج وچای را تعریف کنید.

 

19)        و        از محصولاتی هستند که به کشور های  دیگر صادر می شوند.

20)دامپروری در ایرا به چند شکل رواج دارد؟

پنج روش          دو روش

سه روش         چهار روش

21)منظور از ییلاق و قشلاق چیست؟

 

22)گوشت و لبنیات مورد نظر مردم از کدام دامپروری  های کشور تولید می شود؟

 

23)سوخت را تعریف کنید.

 

24)منابع انرزی را نام ببرید.

 

25)بیش ترین منابع نفت ایران در              کشور قراردارد.

26)استان نفت خیز ایران را نام ببرید.

27)3شهر نام ببرید که در انها منابع نفت یافت می شود؟

 

28) 5شهر نام ببرید که در آنهامنابع گاز یافت می شود؟

 

29)مهم ترین منابع گاز ایران را نام ببرید.

 

30)کشور ایران یکی از صادر کنندگا ن و تولید کنندگان           در ایران است.

31)کدام یک از کارخانه های زیر در گروه صنایع مصرفی قرار دارند؟

کارخانه هایی که اغلب در داخل یا اطراف شهر ها قرار دارند.

کارخانه هایی که کالاهای آنها به طور مستقیم به مصرف نمی رسند

کارخانه هایی که تولیدات صنایع مادر را مصرف می کنند.

موارد اولی و سومی درست هستند.

32)چه پالایشگاهی از پالایشگاه های مهم کشور است؟

 

33)صنعت یعنی...

 

34)صنایع مصرفی مادر را تعریف کنید.

 

 

35)چه استان هایی بیش ترین صنایع را در خود جایی داده اند؟

اصفهان تهران            زنجان بوشهر

یزد کرمان                 خرمشهر فرخشهر

36)کدام کشور به غیر از ایران با ترکیه و عراق نرز مشترک دارد؟

ارمنستان            سوریه

کویت                روسیه

37)آیا قطر هم همسایه ی ایران می شود؟

بله               خیر

ما کشوری به نام قطر نداریم

38) چه چیز در کشور ترکمنستان در کشاورزی وزندگی مردم نقش مهمی دارد؟     هم مرزی با ایران           بیابان قره قوم            رود های آن کشور  

39)بخش ع
موضوعات مرتبط: سوالا ت جغرافیا ، ،

تاريخ : جمعه 9 / 12 / 1391 | 6:28 بعد از ظهر | نویسنده : علی |

دیشب داشتم کتاب میخوندم برق رفت … یه نیم ساعتی زیر نور چراغ قوه گوشیم کتاب رو خوندم تا برق باز بیاد … این نیم ساعتو تا آخر عمرِبچم تو سرش میزنم … میگم ما زیر نور چراغ قوه به بدبختی کتاب میخوندیم … اونوخ شما اینجوری !!!
*********جوک های جدید و خنده دار**********
هیچ لذتی اندازه ی این که یه بچه ی کوچولو دستشو دراز کنه طرفت که یعنی بقلم کنی نیس و حال نمیده!!! اصن یه لذت عجیبی داره!!!
*********جوک های جدید و خنده دار**********
از دار و ندار دنیا۶ ۷ تا دوست دختر دارم یکی از یکی شکاک تر
اصن داغونما..
*********جوک های جدید و خنده دار**********
ﺩﯾﺮﻭﺯ ﺗﻮ ﺧﯿﺎﺑﻮﻥ ﯾﻪ دوست دخدر ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﻡ،
ﮔﻔﺘﻢ خوووب ﻻﺑﺪ ﺻﺎﺣﺒﺶ ﺩﺍﺭﻩ ﺩﻧﺒﺎﻟﺶ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﻩ،
ﺍﺯ ﺭﻭ ﺯﻣﯿﻦ ﺑﺮﺵ ﺩﺍﺷﺘﻢ، ﺗﻤﯿﺰﺵ ﮐﺮﺩﻡ،
ﺑﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺤﻞ ﺗﺤﻮﯾﻠﺶ ﺩﺍﺩﻡ…
ﺑﻌﻠﻪ ﯾﻪ ﻫﻤﭽﯿﻦ ﺷﺨﺼﯿﺘﯽ ﺩﺍﺭﻡ ﻣﻦ ^_^
*********جوک های جدید و خنده دار**********
ﻣﯿﮕﻢ , ﺷﻤﺎﻡ ﻭﻗﺘﯽ ﻋﮑﺴﺘﻮﻥ ﺧﻮﺷﮕﻞ ﻣﯿﻔﺘﻪ ﻫﻤﺶ ﻣﯿﺸﯿﻨﯿﻦﻧﯿﮕﺎﺵ
ﻣﯿﮑﻨﯿﻦ ﯾﺎﻓﻘﻂ ﻣﻦ ﺍﯾﻨﺠﻮﺭﯾﻢ … ؟؟؟؟
*********جوک های جدید و خنده دار**********
دقت کردین تو فیلم های ترسناک طرف میخواد فرار کنه هیچ وقت ماشینش روشن نمیشه؟
*********جوک های جدید و خنده دار**********
یه برف هم نمیاد …….:(………..بریم برف بازی کنیم ……برف بریزیم تو یقه مردم
*********جوک های جدید و خنده دار**********
انشای این هفته
علــــم بهــــتر اســت یـا پــــــــــراید . . ؟
*********جوک های جدید و خنده دار**********
اومدم خونه مادرم نمازش تموم شده بود، داشت دعا می کرد … تا منو دید گفت: اینو می گما خدا ….

نمی دونم داشت پشت سر من به خدا چی می گفت …
*********جوک های جدید و خنده دار**********
اقا من یه کشف بزرگی کردم :
حرف R همون حرف P هست فقط خسته بوده پاهاشو باز کرده !
حرف Z همون حرف N هست فقط خوابیده !
حرف @ هم همون a هست فقط مقنعه سرش کرده !
وااااااااااااای چقدر باهوشم ^_^
*********جوک های جدید و خنده دار**********
من نمیدونم این مامانا که وسایل خودشون رو یه جایی میزارن,
بعد خودشونم یادشون میره کجاس …
چه جوریه که تو پیدا کردن وسایلی
که ما به اصطلاح تو ۷ تا سوراخ موش قایم میکنیم تبحر خاصی دارن!!!
*********جوک های جدید و خنده دار**********
روز مبادا چه روزی است
دقیقا یک روز پس از خرج کردن پس اندازهای روز مبادا
*********جوک های جدید و خنده دار**********
سه چیز تو زندگی هست که اگه رعایت کنین آدم موفقی میشین!
حالا برید تحقیق کنید این سه تا چیز چیه!
اینجوری هم نگام نکنید، من اگه خودم بلد بودم که الآن اینجا نبودم!!!!!!!!
*********جوک های جدید و خنده دار**********

یه روز هـم باید این سازنده ی جمله :
” گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی ”
رو بیارن چار کیلو غوره بدن دستش ، همه هــــم صبر کنن، ببینم چه جوری میخاد حلـوا درست کنه ؛
بعد همون دیگُ بکنی تو چشـاش با این جمله ساختنش^_^
*********جوک های جدید و خنده دار**********
یکی از بدی‌های هدفُن اینه که
همش فکر می‌کنی دور و ورت داره یه اتفاقی میفته که تو ازش خبر نداری!
*********جوک های جدید و خنده دار**********
!^_^!طبق آخرین آمار
آدم‌ها دو دسته هستند :
” دوستت دارم‌ها ” … و ” منم همینطورها ” !
*********جوک های جدید و خنده دار**********
انقدرحال میکنم بااینایی که مواظب وسایلاشون هستن
بعدمیان قایمشون کنن که خراب نشن،گمشون میکنن! :دی


موضوعات مرتبط: اسم اس وجوک ، ،

تاريخ : جمعه 9 / 12 / 1391 | 6:7 بعد از ظهر | نویسنده : علی |

در ماه تير هنگامي که روز تير فرا مي رسد ( 10 تير ) ايرانيان جشن تيرگان را برگزار مينمايند . اين جشن مانند تمام جشنها در نزد ايرانيان فلسفه اي تاريخي و ملي دارد که باعث افتخار هر ايراني ميگردد . طبق اسناد تاريخي و شاهنامه فردوسي هنگامي خاک زيادي از ايران در زمان پادشاهي منوچهر توسط تورانيان اشغال شده بود جنگي بين اين دو کشور درگرفته که مدتها به طول انجاميد و در نهايت هر دو طرف تصميم به صلح مينمايند که قرار صلح بر اين ميشود که مرز ايران و توران توسط يک تير مشخص گردد . و از آنجا که در زمان منوچهر شاه کسي جر آرش کمانيگر برتر و شايسته تر از بقيه نبود مسئوليت آن را بر عهده آرش مينهند و او بر فراز کوه دماوند رفته و با تمام نيرو و حس وطن پرستي تيري را رها ميکند که در کنار رود جيحون بر روي درختي مينشيند و آنجا مرز ايران و توران ميگردد . گفته شده است که بعد از پرتاب تير آرش فوت ميشود و به جهت وطن پرستي و حس ايران دوستي اش به تاريخ مي پيوند به طوري که هنوز بعد از گذشت ساليان دراز آرش را مردم يکي از قهرمانان ايران ميدانند .


موضوعات مرتبط: تیرگان ، ،

تاريخ : جمعه 9 / 12 / 1391 | 4:11 بعد از ظهر | نویسنده : علی |

واژه سده: بيشتر دانشمندان نام سده را گرفته شده از صد مي دانند. ابوريحان بيروني مي نويسد: “سده گويند يعني صد و آن يادگار اردشير بابکان است و در علت و سبب اين جشن گفته اند كه هرگاه روزها و شب ها را جداگانه بشمارند، ميان آن و آخر سال عدد صد بدست مي آيد و برخي گويند علت اين است كه در اين روز زادگان كيومرث، پدر نخستين، درست صدتن شدند و يكي از خود را بر همه پادشاه گردانيدند” و برخي برآنند كه در اين روز فرزندان مشي و مشيانه به صد رسيدند و نيز آمده : “شمار فرزندان آدم ابوالبشر در اين روز به صد رسيد .”

نظر ديگر اينكه سده معروف، صدمين روز زمستان از تقويم كهن است، زمستان در تقويم كهن 150 روزه و تابستان 210 روزه بوده است و برخي گفته اند كه اين تسميه به مناسبت صد روز پيش از به دست آمدن محصول و ارتفاع غلات است.

 

زنده ياد استاد مهرداد بهار معتقد است كه واژه سده از فارسي كهن به معني پيدايش و آشكار شدن آمده و آن را برگزاري مراسمي به مناسبت چهلمين روز تولد خورشيد (يلدا) دانسته و مي نويسد: … جشن سده سپري شدن چهل روز از زمستان و دقيقا در پايان چله بزرگ قرار دارد. البته به جشني ديگر كه در دهم دي ماه برگزار مي شده و كمابيش مانند جشن سده بوده هم بايد توجه كنيم كه در آن نيز آتش ها مي افروختند. اگر نخستين روز زمستان را پس از شب يلدا – تولد ديگري براي خورشيد بدانيم، مي توان آنرا هماهنگ با جشن گرفتن در دهمين و چهلمين روز تولد، آيين كهن و زنده ايراني دانست. (در همه استان هاي كشور و سرزمين هاي ايراني نشين، دهم و چهلم كودك را جشن مي گيرند) و اين واژه “sada” (اسم مونث) كه به معني پيدايي و آشكار شدن است ، در ايران باستان sadok  و در فارسي ميانه sadag بوده و واژه عربي سذق و نوسذق (معرب نوسده) از آن آمده است.

 

پيشينه اسطوره اي پيدايش آيين و جشن سده:

از اسطوره هاي جشن سده تنها يكي به پيدايش آتش اشاره دارد. فردوسي مي گويد: هوشنگ پادشاه پيشدادي، كه شيوه كشت و كار، كندن كاريز، كاشتن درخت … را به او نسبت مي دهند، روزي در دامنه كوه ماري ديد و سنگ برگرفت و به سوي مار انداخت و مار فرار كرد. اما از برخورد سنگها جرقه اي زد و آتش پديدار شد. هم در كتاب “التفهيم” و هم “آثارالباقيه” ابوريحان، از پديد آمدن آتش سخني نيست بلكه آنرا افروختن آتش بر بامها مي داند كه به دستور فريدون انجام گرفت و در نوروزنامه آمده است كه : “آفريدون … همان روز كه ضحاك بگرفت جشن سده برنهاد و مردمان كه از جور و ستم ضحاك رسته بودند، پسنديدند و از جهت فال نيك، آن روز را جشن كردندي و هر سال تا به امروز، آيين آن پادشاهان نيك عهد را در ايران و دور آن به جاي مي آورند.”

 

برگزاري جشن سده:

الف) تا دوره ساساني: فردوسي آنرا به هوشنگ نسبت مي دهد و ابوريحان بيروني و نوروزنامه آنرا از فريدون مي دانند و همچنين رسمي شدن جشن سده به زمان اردشير بابكان منسوب گرديده است، اما در هيچكدام به شيوه برگزاري آن اشاره اي نشده است.

ب) بعد از ساسانيان: مورخان و نويسندگاني چون بيروني، بيهقي، گرديزي، مسكويه و … از شيوه برگزاري جشن سده در دوران غزنويان، سلجوقيان، خوارزمشاهيان، آل زيار و … تا دوره مغول بسيار نوشته اند. از آيين هاي عامه مردم سندي نداريم اما در حضور شاهان، رسم شعرخواني بود و نيز پرندگان و جانوراني به آتش انداخته مي شدند و گياه خوشبو تبخير مي كردند تا مضرات آن را برطرف كنند.

ج) در عصر حاضر: در مازندران، كردستان، لرستان،و سيستان و بلوچستان؛ روستاييان و كشاورزان و چوپانان و چادرنشينان نزديك غروب يكي از روزهاي زمستان (آغاز نيمه يا پايان زمستان) روي پشت بام، دامنه كوه، نزديك زيارتگاه، كنار چراگاه و يا كشتزار آتشي افروخته و بنا بر سنتي كهن پيرامون آن گرد مي آيند بدون آنكه نام جشن سده بر آن نهند.

ولي در كرمان جشن سده يا سده سوزي در بين تمامي اقشار مردم كرمان، مسلمان، زرتشتي، كليمي … رواج دارد كه همه ساله در دهم بهمن ماه برگزار مي شود. در بين چادرنشينان بافت و سيرجان سده سوزي چوپاني برگزار مي شود كه شب دهم بهمن آتش بزرگي بنام آتش جشن سده، با چهل شاخه از درختان هرس شده كه نشان چهل روز “چله بزرگ” است در ميدان ده برمي افروزند و مي خوانند: سده سده دهقاني/ چهل كنده سوزاني/ هنوز گويي زمستاني.

چنانكه از كتاب ها و اسناد تاريخي برمي آيد جشن سده جنبه ديني نداشته و تمام داستان هاي مربوط به آن غيرديني است و بيشتر جشني كهن و ملي به شمار مي آيد و وارث حقيقي جشن سده نه فقط زرتشتيان، بلكه همه ايرانيان اند، ميراثي كه به بسياري از كشورهاي همسايه نيز راه يافت


موضوعات مرتبط: سده ، ،

تاريخ : جمعه 9 / 12 / 1391 | 4:2 بعد از ظهر | نویسنده : علی |

مهرگان بعد از نوروز رده دوم را از نظر اهميت جشنها دارا ميباشد . از آنجا که نوروز آغاز سال جديد ميباشد - مهرگان هم آغاز فصل زمستان است . اين جشن روز مهر از فصل مهر مي باشد ( 10 مهر ) . فلسفه اين جشن مهم ايراني به دوران ضحاک تازي باز ميگردد . ضحاک و اقوام او مدتهاي مديدي بر ايران حکومت ميکردند و عده کثيري از جوانان ايران زمين را به قتل رسانده بودند و مردم از ظلم و جنايات آنان به تنگ آمده بودند . در آن زمان کاوه آهنگر از ميان مردم بر خواست و با برافراشتن چرم آهنگري خود که بعدها درفش کاوياني نام گرفت رهبري براندازي ضحاک تازي را بر عهده ميگيرد و او را با ياري مردم در کوه دماوند زنداني ميکنند و به ظلم او پايان ميدهند . به گفته هاي زيادي در تاريخ پرچم ايران نيز پس از کاوه آهنگر پديد آمد و درفش کاوياني به پرچم ملي ايرانيان مبدل گرديد . سپس با آرا و پشتوانه مردم و کاوه آهنگر فريدون را بر تخت شاهي ايران نشانند و ايرانيان زندگي را با آرامش سپري نمودند .

 

گفته شده است که تاجگذاري اردشير بابکان موئسس شاهنشاهي ساسانيان مقارن بوده است با جشن مهرگان . زيرا هخامنشيان و اشکانيان و ساسانيان اين جشن را از بزرگترين جشنهاي ملي ميدانستند . بعد ها آغاز فصل مهر و آغاز مدارس را به احترام جشن مهرگان شروع نمودند و آنرا جشن فرهنگي مهرگان ناميدند .

ابوريحان بيروني  در کتاب آثارالباقيه درباره جشن مهرگان مي نويسد :

در روز مهرگان فرشتگان به ياري کاوه آهنگر شتافتند و فريدون را بر تخت شاهي قرار دادند . سپس ضحاک را در کوههاي دماوند زنداني نمودند و مردمام ايران را از گزند او آزاد ساختند . بني اميه با تعصب ضد ايراني خود که از افراطيون اسلامي بود زرتشتيان ايران را در روز مهرگان وادار ميساخت تا هدايايي بسياري به او تقديم کنند . جرجي زيدان در کتاب تمدن اسلامي مقدار اين باجها و هدايا را پنج تا ده ميليون درهم ذکر کرده است .

 

جشن مهر و ماه مهر و جشن فرخ مهرگان            مهر افزا اي نگار مهر چهر مهربان

مهرباي کن و به جشن مهرگان و روز مهر      مهرباني به – به روز مهر و جشن مهرگان

واژه مهر پيمان و دوستي معني مي‌دهد . در ايران باستان ، جشن مهرگان پس از نوروز داراي اهميت ويژه‌اي بود . دليل آن اين است که هر دو آغاز فصل‌هاي سال را نويد مي‌دادند .

 

نوروز آغاز تابستان و مهرگان آغاز زمستان را به هر ماه مي‌آوردند زيرا در آن زمان سال به دو فصل تقسيم شده بود . فصل اول ، تابستان بود كه از جشن نوروز شروع مي‌شد و هفت ماه ادامه داشت . جشن مهرگان كه از روز مهر شروع مي‌شد تا شش روز پس از آن ادامه مي‌يافت و جشن شادي بر پا مي‌شد . انگيزه‌اي كه به پيدايش جشن مهرگان در تاريخ ايران نسبت مي‌دهند پيروزي ايرانيان بر ضحاك ستمگر ، به رهبري كاوه آهنگر است كه او را در بند آوردند و فريدون را به عنوان رهبر خود برگزيدند  . اين جشن در روز 10 مهر ، روزي كه نام روز و ماه يكي بود جشن گرفته مي‌شد و مانند نوروز سه جنبه نجومي ( طبيعي ) ، تاريخي و ديني داشت .

 

از نظر نجومي ، مهرگان چند روز پس از اعتدال پاييزي جشن گرفته مي‌شد . ( اعتدال پاييزي اول مهر صورت مي‌گيرد ) . و جشن برداشت محصولات كشاورزي است .

 

از نظر تاريخي ، در اين روز نيروي داد و راستي به سركردگي كاوه آهنگر بر ارتش دروغ و ستمگري آژي دهاك ( ضحاك) پيروز شد و فريدون به شاهي رسيد . مبارزه راستي و دروغ ، داد و ستم در ايران ريشه ديني دارد و همه جشن‌هاي ملي هم به گونه‌اي اين مبارزه و پيروزي نهايي حق بر نا حق را نشان مي‌دهد . ولي ، در تاريخ مهرگان اين جنبه درخشندگي ويژه را دارد .

 

از نظر ديني ، در فرهنگ ايراني مهر يا ميترا به معناي فروغ خورشيد و مهر و دوستي است . همچنين مهر نگهبان پيمان و هشدار دهنده به پيمان شكنان است .

 

هم اكنون زرتشتيان در روز مهر از ماه مهر به آتشكده و نيايشگاه مي‌روند . با تهيه خوراك‌هاي سنتي از يكديگر پذيرايي مي‌كنند و با نيايش و برنامه‌هاي فرهنگي مانند سخنراني‌هاي ملي و آييني سرود ، شعر و دكلمه جشن مهرگان را با شادي بر پا مي‌دارند .


موضوعات مرتبط: مهرگان ، ،

تاريخ : جمعه 9 / 12 / 1391 | 3:59 بعد از ظهر | نویسنده : علی |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 13 صفحه بعد
.: Weblog Themes By RoozGozar.com :.